Ce este, cum funcționează și cine poate beneficia poți găsi prin multe surse, atât online, cât și offline. Eu vreau să transmit aici o informație care face diferența între reflexo-masaj și reflexo-terapie. Citește până la sfârșit, pentru că acolo vei găsi diferența majoră între cele două.
Reflexo-masajul este des întâlnit atât în țară, cât și în străinătate și este căutat pentru starea de bine pe care o stimulează. Este un masaj blând, cu presiune pe diferite puncte importante pe talpă sau pe gleznă, dar se poate realiza și pe mână sau pe lobul urechii.
În majoritatea situațiilor, reflexo-masajul este benefic, cu anumite excepții. Nu cred că sunt menționate de obicei decât problemele de piele la nivelul picioarelor sau unele răni, arsuri sau alte afecțiuni de acest tip. Oricum, pun aici o listă cu contraindicații. Cei care își cunosc diagnosticul, vă rog să țineți cont.
1. Afecțiuni ale Pielii la Picioare
- Micoze, ciuperci sau infecții cutanate la nivelul picioarelor sunt contraindicate, deoarece masajul poate agrava infecția sau o poate răspândi.
2. Tromboflebită și Tromboză
- Persoanele cu tromboze sau cu risc de tromboză ar trebui să evite masajul reflexogen, deoarece stimularea poate crește riscul de mobilizare a cheagurilor de sânge.
3. Diabet Avansat
- În cazurile severe de diabet, unde circulația periferică este afectată, masajul reflexogen poate crește riscul de complicații, inclusiv infecții sau răni la picioare.
4. Bolile Cardiovasculare Grave
- Persoanele cu afecțiuni cardiovasculare severe (ex. insuficiență cardiacă, hipertensiune necontrolată) ar trebui să evite această terapie, deoarece stimularea poate afecta ritmul cardiac.
5. Flebite și Varice Grave
- Varicele pronunțate sau inflamate, precum și flebitele, sunt contraindicații pentru masaj, deoarece presiunea poate irita și mai mult venele.
6. Sarcina, în Special în Primul Trimestru
- În primul trimestru de sarcină, reflexoterapia este, de obicei, contraindicată, deoarece poate stimula contracțiile uterine. În trimestrele următoare, este recomandată doar cu acordul medicului și cu tehnici blânde.
7. Infecții Acute și Stări Febrile
- Persoanele care suferă de infecții acute sau febră ar trebui să evite masajul reflexogen, deoarece acesta poate intensifica simptomele și răspândi infecția.
8. Afecțiuni Renale și Hepatice Grave
- În cazul bolilor renale sau hepatice severe, stimularea punctelor reflexe poate pune presiune suplimentară asupra organelor afectate, ceea ce poate agrava starea de sănătate.
9. Cancere și Tumori
- În general, reflexoterapia este contraindicată în cazurile de cancer sau prezența tumorilor, mai ales dacă există risc de metastază. Este recomandat să se consulte un specialist înainte de orice terapie de stimulare.
10. Intervenții Chirurgicale Recente
Reflexoterapia trebuie evitată după operații recente, mai ales dacă vizează zona picioarelor sau dacă pacientul se află în perioada de recuperare.
Harta zonelor reflexogene la nivelul picioarelor cu care lucrez eu…

Reflexo- Terapia
Este o terapie eficientă în multe afecțiuni, dar, cum îmi place mie să spun, “Lucrez cu materialul clientului.” Fără supărare, dar sunt unele corpuri care sunt atât de blocate încât, uneori, îmi vine să refuz. Totuși, acestea se reglează, se echilibrează, iar apoi stimularea funcționează corect și rezultatele apar.
Primul lucru ce trebuie menționat este că REFLEXO-TERAPIA duce la vindecarea corpului de multe probleme. Da, ai citit bine. VINDECARE.
Nu este meritul meu sau al tău pentru acest lucru. Împreună ducem corpul în homeostază, starea în care acesta este sănătos. Da, într-adevăr, din punctul tău de vedere vei observa vindecare, dar, de fapt, este vorba despre repunerea în starea de sănătos. Un fel de revenire la “setările de fabrică”, dacă înțelegi noțiunea.
Mai departe ar trebui sa fac o listă cu câteva sute sau chiar mii de probleme care se vindecă, dar cred că este mai bine apreciat să continui sa explic pentru cine vrea răspunsuri nu pentru cei care vor să compare cu alte metode.
Așa că mi se pare important să înțelegi că există peste 40 de mii de boli care au ca motiv o emoție, un gând sau o încărcătură energetică pe care nu ai reușit să o integrezi în fluctuațiile normale zilnice. Corpul poate rămâne în tensiune sau stres pentru mult timp, iar în astfel de cazuri, nu mai face față procesării emoției. În alte situații, intensitatea emoției este atât de mare încât blochează circuitele normale, activând un “mod de siguranță”. Astfel, apar modificări în funcționarea sau chiar structura corpului, ceea ce este numit generic „boală.”
Hai sa schimbam un pic acestă mentalitate și să gândim cum putem opri acest proces și să îl derulăm înapoi în etape până găsim momentul declanșator. În acel moment de “AHA” în care găsim cauza, să zicem, se întâmplă minunea și corpul se vindecă, sau procesul de distrugere se oprește sau ceva de genu. Poate nu e bine să știi chiar tot pentru că și tu ai un creier care este mașinărie de supraviețuit și va încerca să evite rezolvarea pentru că el a declanșat problema inițială crezând că este o soluție pentru tine.
Cam pe aici fie ai înțeles cum merge treaba fie ești și mai în ceață. Ceață JET. E mai lungă poanta dar nah… poate când ne vedem îți povestim să razi un pic de tine împreună cu noi.
Sunt aproximativ 20 de ani de când ma ocup de aceste tratamente cu pauze când – cum dar în esență aș vrea să afli că nici eu nu înțeleg 100% tot mecanismul chiar dacă profu’ Ștefea a explicat foarte bine noțiunile. Da, profu’ meu de Reflexo-Preso, Dumnezeu să-l țină aproape, a fost cel care îmi zicea mereu că sunt făcut pentru asta și trebuie să ajut oamenii pentru a-mi găsi bucuria. Acum eu nu știu dacă m-a programat așa sau a avut dreptate, dar cert e că am rezultate cu pacienții sau clienții mei pe care nici eu uneori nu le-am sperat.
Azi când tu citești aceste rânduri am încredere că prin această terapie pot să intervin cam în orice situație și dacă există o șansă de 0,000001% pt tine să te faci bine și să fii din nou sănătos este destul. La fel cum homeopatia folosește o diluție foarte mare pentru soluțiile folosite tot așa și stimularea și echilibrarea energetică poate să aducă la viață corpuri care nu mai aveau șanse.
Acum, acest text este aici pentru a chema pe cei cu problemele cele mai complicate din lumea sănătății. Acest text este postat aici pentru a explica diferența dintre reflexo masaj si reflexo terapie și a justifica de ce refuz unele persoane și accept alte persoane. Îmi rezerv acest drept de a-mi selecta clienți sau/și pacienții și vă invit să căutați reflexo-masaj în altă parte. Pentru probleme serioase de sănătate vă invit să mă contactați dar vă rog să citiți și celelalte postări pentru a învăța cum se pregătește corpul și mintea pentru vindecare.
Pentru cine nu are cunoștințe despre acest subiect las aici o listă de 100 de afecțiuni pentru care s-au raportat îmbunătățiri sau chiar vindecări prin reflexoterapie, susținute de recenzii ale pacienților sau dovezi prin analize medicale chiar:
- Dureri de cap și migrene
- Insomnie
- Stres și anxietate
- Depresie
- Sinuzită
- Astm
- Rinită alergică
- Hipertensiune arterială
- Hipotensiune arterială
- Probleme digestive (constipație)
- Sindrom de colon iritabil
- Indigestie
- Balonare
- Greață
- Reflux gastro-esofagian
- Ulcer gastric
- Dureri de spate
- Dureri cervicale
- Dureri de umeri
- Sciatică
- Lumbago
- Spondiloză
- Scolioză
- Dureri articulare
- Artrită
- Artroză
- Guta
- Tendinită
- Sindromul de tunel carpian
- Sindromul de impingement al umărului
- Dureri menstruale
- Sindrom premenstrual (SPM)
- Menopauză și simptomele asociate
- Probleme de fertilitate
- Libido scăzut
- Prostatită
- Probleme urinare (incontinență)
- Probleme renale ușoare
- Infecții urinare recurente
- Cistită
- Probleme tiroidiene (hipotiroidism)
- Hipertiroidism
- Probleme endocrine
- Oboseală cronică
- Fibromialgie
- Sindromul picioarelor neliniștite
- Crize epileptice (în cazuri controlate)
- Diabet (ameliorare a simptomelor)
- Probleme circulatorii
- Varice ușoare
- Insuficiență venoasă
- Sindrom Raynaud
- Eczeme
- Psoriazis
- Dermatite
- Acneea (ameliorare)
- Urticarie
- Afecțiuni dentare (ameliorarea durerilor)
- Sinuzită cronică
- Inflamația amigdalelor
- Bronsita
- Pneumonie (suport adjuvant)
- Vertij
- Hipoglicemie
- Hiperglicemie
- Dureri în piept (de cauze non-cardiace)
- Tulburări de echilibru
- Scleroză multiplă (suport simptomatic)
- Boala Parkinson (suport simptomatic)
- Sindromul Sjögren
- Tulburări autoimune (ameliorare simptomatică)
- Boli reumatice
- Osteoporoză (prevenție și ameliorare)
- Bursită
- Tendinită cronică
- Oboseală vizuală
- Tensiune oculară
- Glaucom (susținere adjuvantă)
- Cataractă (suport pentru reducerea disconfortului)
- Dureri de dinți
- Gingiile inflamate
- Probleme de memorie
- Tulburări cognitive ușoare
- ADHD (suport pentru reducerea anxietății)
- Autism (ameliorare simptomatică)
- Tulburări de vorbire
- Afecțiuni ale ficatului (hepatită ușoară)
- Tulburări digestive asociate stresului
- Boala Crohn (ameliorare a durerii)
- Colita ulcerativă (suport simptomatic)
- Diaree cronică
- Afecțiuni ale pancreasului (suport adjuvant)
- Hepatită cronică (ameliorare simptomatică)
- Hernie de disc (ameliorare a durerii)
- Afecțiuni respiratorii (disfuncții ușoare)
- Angină pectorală (suport pentru reducerea stresului)
- Stimularea imunității în perioade de răceală
- Recuperarea după accidente
- Reechilibrarea hormonală
- Reducerea oboselii mentale și emoționale
Reflexoterapia poate aduce beneficii considerabile prin stimularea punctelor reflexe, însă eficiența sa depinde de tipul afecțiunii și de starea generală a pacientului. Cum am zis mai sus, lucram cu materialul clientului.
Poate mai găsiți greșeli în textele mele sau nu sunt atât de atractive ca acelea postate de experți în marketing și website-uri. Eu am bucuria să transmit aceste rânduri celor care caută soluții. Vă aștept cu drag să vedem cum facem să fiți bine!